Veelgestelde vragen

Wat is Kulapapa.nl?

Schoolouders zien elkaar elke dag op het schoolplein en...  dat minimaal acht jaar lang. Daarna gaan hun kinderen naar de middelbare school en zo nu en dan is er wat schriftelijk/telefonisch contact met elkaar.

Vaak weten ze echter niet van elkaar wat de ander doet en zouden ze meer voor elkaar kunnen betekenen dan nu het geval is.

Heel vaak hebben schoolouders kinderspullen te koop van hun opgroeiende kinderen die heel goed kunnen passen bij een schoolgenootje van hun kind. Schoolouders zetten de overbodige kinderspullen te koop op bijvoorbeeld een landelijke advertentiesite, terwijl de toekomstige koper bij hun kinderen op school zou kunnen zitten!

Hoe prettig zou het zijn als je bijvoorbeeld een voetbaloutfit van een club in de buurt nodig hebt en je kunt de schoolouders online vragen wie er eentje te koop heeft. 
Maar ook: op zoek naar een leuk vakantiehuis voor de zomer? Kijk op Kulapapa.

De oprichters van Kulapapa.nl, zelf schoolouders met kinderen op de lagere en middelbare school, willen met deze site twee vliegen in één klap slaan:

 • verkoop van tweedehandskinderspullen bevorderen tussen schoolouders;
 • schoolouders met elkaar in contact brengen.

Registreer snel en ontdek wat schoolouders voor elkaar kunnen betekenen.

Kulapapa.nl is een zelfstandig initiatief en is niet verbonden aan een school maar werkt wel samen met de scholen.Wat betekent Kulapapa?

De naam Kulapapa is een samenvoeging van twee Hawaïaanse woorden: kula en papa.
Het woord kula wordt in de Hawaïaanse taal gebruikt om het het woord ‘school’ aan te duiden.
Het woord papa betekent o.a. bord. Kulapapa betekent dus schoolbord. Hoe werkt Kulapapa.nl?

Nadat jouw school zich heeft aangemeld bij Kulapapa, krijgen alle ouders van jouw school de de inlogcodes van de site en kan je inloggen. Als het de eerste keer is dat je inlogt, kom je eerst op je profielpagina. Daar kan je profielgegevens toevoegen (bijv. een profielfoto, informatie over jezelf of je kind(eren).

Door op ´Vraag en aanbod’ te klikken kom je op het gedeelte waar andere schoolouders hun advertenties hebben geplaatst. Uiteraard kan je zelf ook een advertentie plaatsen door op ‘Plaats advertentie’ te klikken.Hoe kan ik registreren?

Om gebruik te maken van Kulapapa wordt een koppeling gemaakt met jouw school waardoor alle ouders meteen aangemeld zijn bij Kulapapa.Hoeveel kost het plaatsen van een advertentie?

Niks. Nada. Nothing. Nichts. Rien. Semmi.Welke advertenties kan ik plaatsen op Kulapapa?

Kulapapa is voor schoolouders en medewerkers van scholen die hun tweedehands(kinder)spullen willen kopen, verkopen, te leen aanbieden, te leen vragen en tips met andere schoolouders kunnen delen. Hoe plaats ik een advertentie?

Klik op ‘Plaats advertentie’ (links van de site) en volg de aanwijzingen op.Mijn advertentie valt niet onder een bepaalde categorie.

Als je iets wilt verkopen dat niet in een van de categorieën valt, kies voor de categorie Overig.Hoe kan ik mijn advertentie wijzigen?

Ga naar Mijn Kulapapa en klik op Mijn Advertenties.Hoeveel foto’s kan ik uploaden?

Maximaal vier.Voor wie is Kulapapa bedoeld?

Kulapapa is bedoeld voor schoolouders die hun tweedehands(kinder)spullen willen kopen. 
Maar ook kunnen ouders oproepen plaatsen over bijv. het (ver)huren van een vakantiehuis, een hardloopmaatje, aanbieden van workshops/cursussen, etc. Kan ik bieden op een advertentie?

Nee, Kulapapa is geen biedingssite. Als je interesse hebt in de advertentie kan je met de verkoper in contact komen op drie manieren. In de advertentie die je plaatst kan je aangeven hoe men met je in contact kan komen:

 • e-mail mij;
 • bel mij;
 • spreek mij aan op het schoolplein.Op welke manier kan ik adverteren?

Op Kulapapa kun je in deze rubrieken een advertentie plaatsen:

 • Te Koop Gevraagd;
 • Gratis Af Te Halen;
 • Te Koop Aangeboden;
 • Te Leen Gevraagd;
 • Te Leen Aangeboden;
 • Cursussen en Workshops;
 • Deel Met Elkaar.Welke advertentie kan ik in de rubriek Te Leen Gevraagd plaatsen?

Als je het komende weekend je dakgoten wilt schoonmaken, maar je hebt geen ladder, dan kan je op Kulapapa een advertentie plaatsen: wie heeft een ladder te leen?Welke advertentie kan ik in de rubriek Te Leen Aangeboden plaatsen?

Elk recept uit Jamie Oliver’s boek heb je uitgeprobeerd. Je vindt het zonde het kookboek niet meer te gebruiken. Plaats een advertentie op Kulapapa: wie wil Jamie's 15-Minute Meals van mij lenen?Welke advertentie kan ik in de rubriek Deel Met Elkaar plaatsen?

Weet je een heerlijke plek om te gaan wandelen met de hond? Heb je een goede tip waar je kunt joggen?

Plaats een oproep op Deel Met Elkaar!Hoe wijzig ik mijn e-mailadres?

Je e-mailadres is ook je inlognaam bij Kulapapa. Wijzigt je emailadres? Geef dat dan door aan je school. Kulapapa krijgt dan automatisch bericht van jouw school omtrent jouw nieuwe e-mail adres.Hoe wijzig ik mijn wachtwoord?

Om je wachtwoord te wijzigen ga je naar Mijn Kulapapa en dan naar Wijzig Mijn Wachtwoord.Ik ben mijn wachtwoord vergeten.

Ga naar de inlogpagina en klik op Wachtwoord vergeten? of klik hier.Mijn vraag staat er niet bij.

Neem hier contact met ons op en stel je vraag aan ons.Wat zijn Ondernemende Schoolouders?

In Nederland zijn bijna 800.000 zzp-ers. Velen daarvan zijn ook schoolouders. Bij Kulapapa geven we deze Ondernemende Schoolouders graag een platform; d.m.v. een betaalde banner kunnen zij zich zichtbaar maken aan de andere schoolouders. Zodat jij kan ontdekken wat die schoolouder nu doet die jij elke dag ziet. En wie weet, kan die Ondernemende Schoolouder dan iets voor jou betekenen.

Bij Kulapapa kan je als Ondernemende Schoolouder een jaar lang adverteren op de Kulapapa-site van de basisschool waarop jij je hebt ingeschreven. Klik hier voor meer informatie daarover.Hoe kan ik met een Ondernemende Schoolouder-banner op Kulapapa staan?

Klik hier voor de mogelijkheden van Ondernemende Schoolouders.Hoe zit het met mijn privacy?

Jouw gegevens worden niet gebruikt voor marketing en/of communicatiedoeleinden. Kulapapa maakt geen gebruik van cookies.Lijst van verboden en verdachte objecten en diensten

Aandelen effecten en andere waardepapieren; Aanstootgevend materiaal; Alcohol; Beschermde dieren, producten van dieren en planten; Cultureel erfgoed; Defecte en/of teruggehaalde objecten; Dieren; Drugs; Eigendom van de overheid; Elektronische apparatuur; Explosieve objecten; gevaarlijke stoffen en andere schadelijke materialen; Financiële producten en diensten (sparen, lenen, beleggen en verzekeren); Frontjes van autoradio’s en/of navigatiesystemen; Geneesmiddelen; Gestolen waar; Illegale objecten en activiteiten; Kans- en piramidespelen; Legitimatiebewijzen en licenties van de overheid; Levensmiddelen; Medische hulpmiddelen; Mensen; lichaamsdelen en -stoffen; Mod-chips, spelconsoles en spelsoftware; Objecten die inbreuk maken op de intellectuele eigendomsrechten van anderen; Pornografische en erotische inhoud; Software; Tabak; Tickets en overeenkomsten; Valse valuta en postzegels; Verzendlijsten en persoonlijke gegevens; Virtual games; Wapens, messen en daaraan gerelateerde objecten.Waarom kan ik advertenties van andere scholen niet bekijken?

Kulapapa is bedoeld voor ouders van scholen waarop hun eigen kinderen zitten. Kan je niet vinden wat je zoekt, of lukt het niet je (kinder)spullen te verkopen bij Kulapapa, dan kan je het alsnog bij andere advertentiewebsites proberen.Kunnen beide ouders zich registreren op dezelfde school?

Ja, dat kan.Hoe kan ik mijn advertentie verwijderen?

Ga naar Mijn Kulapapa en klik op Mijn Advertenties. Je kan daar de advertentie verwijderen.Kunnen zoekmachines, zoals Google en Bing, mijn profielgegevens en advertenties vinden?

Nee, de site van Kulapapa is niet-geïndexeerd, waardoor de gegevens van jouw profiel en advertenties niet worden gevonden door zoekmachines.Hoe kan ik mijn profiel verwijderen?

Ga naar Mijn Kulapapa en klik op Verwijder Mijn Profiel.Ik ben schooldirecteur en ik wil graag meer weten over Kulapapa. Hoe kan ik met Kulapapa in contact komen?

Wij willen graag meer vertellen over Kulapapa aan schooldirecties (bijv. over de mogelijkheden voor scholen om schoolgerelateerde oproepen te plaatsen op Kulapapa). Klik hier om contact met ons op te nemen.Ik wil graag Kulapapa onder de aandacht brengen bij de schoolouders van mijn school. Hoe kan ik dat het beste doen?

Wij vinden het natuurlijk heel leuk dat schoolouders Kulapapa onder de aandacht bij andere schoolouders willen brengen. Graag helpen wij jou daarbij. Neem met ons contact op en wij komen naar jouw school met flyers en posters.Ik ben leerkracht op een school. Kan ik ook gebruik maken van Kulapapa?

Voor leerkrachten en andere schoolmedewerkers is het mogelijk om gebruik te maken van Kulapapa.Moet ik een foto of plaatje bij mijn advertentie plaatsen?

Nee, dat hoeft niet maar het staat uitnodigend als je wél een plaatje/foto er op plaatst. Als je geen foto/plaatje erbij plaatst, dan wordt automatisch een rubrieksfoto bij je advertentie gezet.